ТРЕНЬОРЪТ НА БК ОМУРТАГ ФИКРЕТ ЕРЕДЖЕБОВ СЪС СЕРТИФИКАТ ЗА ТРЕНЬОР - ТРИ ЗВЕЗДИ ОТ МЕЖДУНАРОДНАТА БОКСОВА АСОЦИАЦИЯ - АИБА

 

Фикрет Ереджебов е взел участие в края на месец септември тази година на проведеният в Албена обучителен семинар, за треньори по бокс с международен принос. След успешно издържаният изпит на края на обучението, Ереджебов вече е сред сертифицираните 13 треньора в страната и е единият от общо двамата елитни боксови треньори за североизточна България. Ереджебов е доволен от резултатите на възпитаниците си за 2013 г. Общо осем са спечелените медали за  настоящата година. Два от тях са златни, два сребърни и четири бронзови. Той припомни, че Серкан Сеидов е включен в състава на Националния отбор по бокс в категория юноши. Амбицията на треньора за следващата година е да има участник от клуба на Европейското първенство по бокс юношеска възраст.

Възпитаници с  международни медали на БК „Омуртаг”  са:

  1. Салим Салимов – На световното първенство по бокс за младежи в Будапеща през 2000 г. става вицешампион. Печели бронзов медал на европейското първенство в Пула през 2004 г. Участва на Олимпийските игри в Атина през 2004 г. Шампион на първенството наЕвропейския съюз по бокс през 2006 г. в категория до 51 kg.
  2. Денис Фикретов - бронзов медал от Европейското първенство през 2008г.
  3. Мъстън Маринов – златен медал от Европейското първенство по бокс през 2010 г.