18.09.2014 г.

С тържествена първа копка Неждет Шабан стартира изграждането на две детски площадки в град Омуртаг

Със символична първа копка, направена вчера след 17 часа в междублоковото пространство на ул.”Генералска” 20 и Генералска”22, започна изграждането на две детски площадки за игра за ползватели до 3 години и от 3 до 12 години град Омуртаг. През изминалата седмица бяха подписани договори за строителство с „Пътстрой – Варна” ЕООД. Общата стойност за строително-монтажните работи на двете площадки е 109 028,02 лв. с ДДС.  Местонахождението на едната детска площадка е до зелената площ на ул.”Църковна” № 3 (до паметника на Иван Орманов) и междублоковото пространство на ул.”Генералска” 20 и 22.

 

За успех на новото начинание кметът на Община Омуртаг разби бутилка с шампанско в кофата на багера, който направи първата копка, като преди това разясни на гостите и гражданите дошли събитието, какво предстои да се направи по изграждането на площадките. Стана ясно, че и двете бъдещи площадки ще бъдат с ударопоглъща каучукова цветна настилка, със съответните съоръжения за игра, петоъгълни беседки (по една за всяка площадка), пейки и кошчета. Ще бъде направено и допълнително озеленяване. Предвидени са огради с метална конструкция.

Изграждането на двата обекта е по одобрени проекти на община Омуртаг, финансирани от Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.

Скъпи съграждани, може да се каже, че 2014 година е една много добра година от гледна точка на реализацията на проекти в град Омуртаг. Дори мога да кажа, че тя ще бъде запомняща се, защото в рамките на тази година се правят много големи инвестиции в града, такива, каквито досега никога не са се правили, за такъв кратък период от време. Надявам се през 2015 година да имаме още одобрени и да изградим детски площадки и в други междублокови пространства из града”- бяха думите на градоначалника на тържественото начало на строително-монтажните работи по изграждането на детските площадки вчера.