Проведе се традиционният събор  в село Камбурово, който се организира от Община Омуртаг и изселническата организация „Балгьоч”- Бурса. Мероприятието се организира  за трета поредна година. Съборът беше възроден през 2012 г. след, като в продължение на две десетилетия традицията е била прекъсната. Празникът тази година се проведе на 19 и 20 септември, като програмата за първия ден включваше  волейболна среща между местния отбор „Аламуня” – Камбурово” и гостите от клуб „Левски” - град Омуртаг. Вечерта на същия ден  приключи с  младежка дискотека.

Съботният ден започна с лекоатлетически крос. След това гостите се радваха на представление на  Разградски драматичен театър „Антон Страшимиров” със сцена „Назъм Хикмет”. С приветствено слово към гостите на събора кметът на общината Неждет Шабан официалното откри събора.

„Благодарение на празници, като днешния ние се сближаваме. Те служат, като мост между нас и вас за запазването на взаимното доверие. Специални благодарности от трибуната искам да отправя към г-н Зюфтю Четин от изселническата организация „Балгьоч”- Бурса, който беше основният инициатор за възраждането на събора преди три години. Съборът в Камбурово, тази година обаче има и една друга особеност, защото, от днес ще започне облагородяването парка в селото по проект „Рехабилитация на обществени зелени площи в УПИ ІХ, кв.31 с.Камбурово”  със средства от Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”” – каза г-н Шабан. След това с направената символична първа копка се даде старт на рехабилитацията на съществуващия селския парк, където всъщност се провежда и съборът всяка година. Местността ще бъде възродена за сумата от 438 357, 35 лв. В проекта е предвидено да се изгради алейна мрежа, масивна стоманобетонова ограда с ажурни пана, озеленяване с дървета, храсти, цветя и рози; парково обзавеждане на алеите и местата за отдих (пейки, кошчета), детска площадка с ограда, люлки, пясъчник и други съоръжения, както и баскетболно и волейболно игрище. Предвижда се  и парково осветление .

Официални гости на събитието тази година бяха заместник кметът от побратимената на община Омуртаг, община Османгази, Бурса г-н Исмаил Селимоглу, заместник председателят на изселническата организация „Балгьоч”- Османгази, Бурса г-н Басри Йълмаз, г-н Фарук Йълмаз – изпълнител на турски народни песни и още други гости от Република Турция. Сред официалните гости бяха и част от кандидатите за Народни представители за предстоящите Парламентарни избори от  листата на ДПС-Търговище. Начело с водача на листата д-р Тунчер Кърджалиев, там бяха и Йордан Цонев, Халиме Адемова, Емел Расимова, Сунай Хасанов, Семиха Гюлбахарова и Тахир Тахиров.  Официални гости бяха още г-н Танер Али кмет на община Антоново, г-н Хайредин Мехмедов председател на Общински съвет-Антоново, г-н Хамди Илиязов председател на Областния съвет на ДПС-Търговище, Хасан Хасанов председател на Общинския съвет на ДПС-Омуртаг и други.

За  доброто настроение на гостите след официалната част се погрижи поп-фолк певицата Емилия. Празникът финализира с народни борби.