09.04.2014 Г.

ПРОВЕДЕ СЕ ОРГАНИЗИРАНИЯТ БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЗАР – „С РЪЦЕ И СЪРЦЕ ДА ДАРИМ УСМИВКА!”

670 /шестстотин и седемдесет/лева са събраните средства от проведената благотворителна инициатива в подкрепа на набирането на средства за операцията на тригодишното момиче от гр.Омуртаг на име Християна Анетова Колева. Акцията, която организира общинска администрация Омуртаг съвместно с доброволчески групи е част от инициативите, които се провеждат в помощ на болното дете.

Деца и ученици от общинските училища и детски градини, съвместно със своите преподаватели продаваха на символични цени своите ръчно изработени изделия и рисунки на великденска и други тематики. По думите на заместник-кмета на общината Радка Рашева, кметът на община Омуртаг Неждет Шабан също ще окаже финансова помощ на Християна и ще осигури и транспортирането на детето до лечебното заведение, където предстои да се лекува то.

Г-н Шабан е обещал финансова подкрепа на бабата/ баба Кина/ и майката / Анета Колева Симеонова/ на малката Хриси, при посещението им в неговия кабинет през изминалата седмица, когато всъщност той се е запознал с проблема им. Същите те днес бяха на днешното мероприятие и благодариха на всички, които се включиха. Баба Кина с насълзени очи обясняваше на организаторите колко много и искрено се надява да се съберат нужните средства, необходими за двете операции след, които се очаква да проходи любимото и правнуче.