15.07.2014 г.

На празнична вечеря ифтар се събраха жителите на община Омуртаг в с.Горна Хубавка

 

На 14 юли /понеделник/ вечерта над 600 жители от община Омуртаг се събраха  на празнична вечеря ифтар в село Горна Хубавка. Благотворителната вечеря беше организирана за поредна година по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Инициативата е на побратимената с община Омуртаг община Османгази, Бурса / Р Турция/ със съдействието на Общинска администрация - гр.Омуртаг. Официални гости на събитието бяха Областният управител на област Търговище г-жа Емел Расимова, Кметът на Община Омуртаг г-н Неждет Шабан, Кметът на община Османгази, Бурса г-н Мустафа Дюндар и неговите заместници, районният мюфтия г-н Енвер Яхов, заместник-кметът на Община Омуртаг г-н Мехмед Мехмедов, както и Ерджан Ахмедов – кмет на село Горна Хубавка и други.

Кметът на Община Омуртаг г-н Неждет Шабан благодари на побратимената община за инициативата да се организират такива вечери по време на месец Рамазан, като допълни, че в Община Омуртаг такова мероприятие се провежда вече за четвърта поредна година. Така също той изрази надежда традицията да продължи и б бъдеще. Шабан пожела на всички присъстващи да бъдат сплотени, толерантни във взаимоотношенията помежду си и обединени, не само по време на свещения месец, но и през цялата година.

Кметът на Османгази, Бурса г-н Мустафа Дюндар на свой ред благодари за оказаното съдействие от страна на Община Омуртаг и за тазгодишната организация на ифтара. Той обясни, че имат традиция да организират благотворителни вечери по време на свещения месец в побратимените с Османгази общини. Накрая на приветствието си пожела мир и разбирателство на всички.