УЧЕНИЦИ ОТ МЕСТНАТА ГИМНАЗИЯ В ОМУРТАГ ГОСТУВАХА НА КМЕТА НЕЖДЕТ ШАБАН

 

Днес, кметът на Омуртаг Неждет Шабан се срещна с ученици от гимназия „Симеон Велчев”. Срещата разговор бе в рамките на проект „Училище за Себеутвърждаване и Подготовка към Европейски Хоризонти“ и сформирания по този проект клуб „Млад бизнесмен“ в омуртагската гимназия. Основна тема на проведената дискусия бяха възможностите за реализация на младите хора в града, условията които общината предлага на фирми имащи инвестиционни намерения и реализиращите се в общината проекти по различни фондове и програми на Европейския съюз.

Градоначалникът подробно отговори на поставените от учениците въпроси относно проектите, по които общината работи, като акцентира върху положителния социално-икономически ефект от тяхното реализиране. Младите хора получиха и информация с конкретни примери, относно съдействието, което Общинска администрация оказва на инвеститори.

На финала на срещата бяха обсъдени перспективите за бъдещето развитие на общината. За да мотивира учениците г-н Шабан  подчерта, че в работата си изключително разчита на способностите на младите хора, за което говори и екипът му от предимно млади хора заемащи различни ръководни и експертни позиции. След, като получиха отговори на своите въпроси младежите имаха възможност да разгледат сградата на общината. На срещата, която се проведе в кабинета на кмета присъства и секретарят на Общината Рембие Ереджебова.