22.04.2015 г.

Ръководството на Община Омуртаг почете организираното от Районно мюфтийство – Търговище тържество по случай седмицата на благословеното рождение на Пратеника Мохамед.

Празникът, който бе организиран тази година в град Омуртаг протече под мотото „Да живеем заедно с нашето различие” и събра над 600 мюсюлмани от област Търговище.

Тържеството бе уважено от обществения посредник на Община Омуртаг  Хасан Хасанов, секретаря на Общинска администрация – Омуртаг Рембие Ереджебова и двамата заместника на кмета Неждет Шабан , Халиме Адемова и инж. Мехмед Мехмедов. От името на кмета те поднесоха поздравителен адрес, с който градоначалникът поздравява  организаторите и празнуващите мюсюлмани по повод рождеството на Пророка, пожелавайки им душевен мир, мъдрост, толерантност и вежливост във взаимоотношенията към близки и непознати.

Честването, което се проведе днес започна в 10 часа и бе открито от районния мюфтия на област Търговище Енвер Яхов. Програмата включваше мултимедиен филм за живота на благословения  Пророк, стихове и иляхита от Корана. От мюфтийството връчиха благодарствено писмо на общинското ръководство, за любезното съдействие, което са оказали при организирането на тържеството.

Сред официалните гости на празника бяха Негово Певъзходителство генералният консул на Република Турция в Бургас Ниязи Акьол, кметът на Община Антоново Танер Али, районният мюфтия за област Русе Азиз Азизов, директори на духовни училища, ходжи и имами от страната и от съседна Турция и други.