С две първи награди, две награди „Гранд при“ се завърна през изминалата седмица Представителен любителски фолклорен ансамбъл „Лисец“ при НЧ „Отец Паисий-1870“, град Омуртаг от международните фестивали, в които взе участие през месец юли. Диплом за първо място от конкурса по хореография за български танцов фолклор в рамките на ХV Международен детски лагер - фестивал „Равда” 2015 проведен под надслов „В новия век с танци, песни и обич” е присъден на ПЛФА „Лисец“ при НЧ „Отец Паисий-1870“ с художествен ръководител Стойчо Тончев.  Диплом за първо място от вокално инструментален конкурс „Гласовете ви чуваме“ в рамките на  ХV Международен детски лагер - фестивал „Равда” 2015  е получила и вокално инструменталната група при ПЛФА“Лисец“ с художествен ръководител Душко Ангелов.

Освен двете първи места на ансамбъла е присъдена и награда „Гранд при“ за цялостно представяне на проведения на различни сцени в районите на най-големите курорти на Черноморието - Слънчев бряг и Несебър от 8 до 17 юли тази година фестивал.

Награда „Гранд при“ за цялостно представяне на ПЛФА „Лисец“ с художествен ръководител Стойчо Тончев е присъдена и от Нестия арт фестивал интернационал "Черноморски перли в Слънчев бряг 2015" проведен на 10, 11 и 12 юли 2015 г.

От читалището съобщават, че през месец август предстои ансамбълът да участва в международен фестивал, който ще се проведе в гр.Зуберец, Словакия.