12.04.2015 г.

Великденско веселие в Омуртаг

 

В деня най-големия християнски празник Възкресение Христово заместник-кметът на Община Омуртаг госпожа Радка Рашева приветства жителите и гостите на Омуртаг от свое име и името на кмета на общината господин Неждет Шабан.

„Нека на този светъл празник, когато възкръсва и вярата за по-добри дни, за благоденствие и духовно извисяване, да бъдем милосърдни, дружелюбни и да ни водят добрите мисли и дела”, каза тя на проведеното на централния площад „Независимост” общоградско Великденско тържество.

Празничното веселие бе организирано за поредна година от НЧ „Отец Паисий-1870”, с любезното съдействие на Общинска администрация гр.Омуртаг. Програмата включваше концерт на Духов оркестър гр.Омуртаг, рецитали, както и празничен концерт-спектакъл изнесен от ансамбли и състави към читалището. По време на тържеството бяха обявени и резултатите от предварително обявените конкурси за „Най-хубава Великденска украса” и „Най-шарено Великденско яйце”. Дневният център за възрастни хора получи наградата за домакинство с най-хубава украса, а Кристина Радкова за най-шарено яйце. Конкурса за най-здраво яйце-борец спечели Даная Ангелова.

Празникът завърши с кръшни общоградски народни хора.