02.06.2015 г.

Михаела Филева ще пее в Омуртаг на празника на общината

Спечелилата приза за Изпълнителка на годината за 2015 на Годишните музикални награди на БГ Радио Михаела Филева ще огласи на 7 юни в неделя празника на Община Омуртаг.

С концерт на Духовия оркестър от 18,30 часа на площад „Летец-космонавт Александър Александров” започва програмата в Омуртаг за празника на общината, след което продължава с концерти на Народните читалища „Отец Паисий – 1870” и „Шафак-2001”, последвани от площадно шоу на танцова формация „Феникс”. Формацията е носител на купата „Уеб талант на България” през 2012 година в телевизионното предаване „България търси талант”.

Кулминацията на вечерта ще бъде 20,30 часа с концерта на поп звездата Михаела Филева.

Културната програма за празника предвижда в дните от 4 до 7 юни да бъде експонирана изложба в старото читалище, което се намира на площад „Независимост” в град Омуртаг. В едната от залите на читалището ще бъдат подредени картини посветени на града от Художествения отдел на Исторически музей – Омуртаг. В деня на празника и в чест на 27-та годишнина от полета на втория български космонавт Александър Александров Историческият музей в град Омуртаг ще бъде отворен за безплатни посещения, където жителите и гостите на града ще имат възможността да видят космическия скафандър на Александър Александров, с който е осъществил полета си, както и да разгледат разгледат представените три експозиции - археологическа, етнографска и общо-историческа.