14.09.2015 г.

Кметът на Община Омуртаг поздрави екипа на Образователен център „Усмивки“ в Омуртаг, който бе открит днес

Кметът Неждет Шабан изпрати поздравителен адрес до екипа на частния образователен център, който днес отвори врати в сградата на старото читалище в град Омуртаг.  Адресът бе поднесен от заместник-кмета Радка Рашева, която присъстваше на церемонията по откриването заедно със заместник-кмет Халиме Адемова и други представители от общинска администрация. В обръщението си към директора на центъра Светла Храброва и преподавателския екип градоначалникът Шабан ги приветства за инициативата, която ще бъде изключително полезна за жителите на общината.

„Приемете моите искрени поздравления по повод официалното откриване на първият и единствен по рода си частен Образователен център в община Омуртаг!

Убеден съм, че откриването на такъв център в града ни ще бъде изключително полезен за омуртагчани. Това ще им предостави чудесната възможност да поверят  децата си на квалифицирания екип от учители на център „Усмивки“ за допълнителни учебни занимания и подготовка. Те от своя страна ще допринесат за по-доброто възпитание, израстване и развитие на бъдещето поколение на Омуртаг“ се казва в адреса.

Откривайки центъра госпожа Храброва благодари на всички, които са я подкрепили и каза, че новото начинание в Омуртаг е истинско предизвикателство за нея и се надява то да е от полза за всички.

„Смятам, че качественото образование се случва през общности. Идеята ни е да изградим общности и да подпомагаме училищните и общински политики за постигане на по-добро и качествено образование“, допълни още тя, след който отец Красимир Андонов отслужи водосвет за успеха на новия  образователен център.

На официалното откриване присъстваха още представители на Народно читалище „Отец Паисий - 1870“ град Омуртаг,представители на местното кабелно радио и други приятели на екипа.