03.07.2015 г.

В четвъртък вечерта на 2-ри юли около 500 жители от община Омуртаг се събраха  на празнична вечеря ифтар в село Зелена морава. Благотворителната инициатива беше организирана за пета поредна година от побратимените общини Омуртаг и Османгази, Бурса по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан.


На събитието присъстваха кметът на Община Омуртаг Неждет Шабан, заместник-кметът на община Османгази, Бурса доц.д-р Исмаил Селимоглу, общественият посредник на Община Омуртаг Хасан Хасанов, зам.-председателят на ОбС – Омуртаг Ешреф Хасанова, заместник-кметът на Община Омуртаг Мехмед Мехмедов, имаминът Ариф Арифов, кметът на село Зелена морава Хасан Хасанов, кметове на населени места, както и други гости от общината и Република Турция, сред които имаше и представители на изселническата организация „Балгьоч”- Бурса.

Събралите се на вечерята жители на Зелена морава и околните села, бяха приветствани от градоначалника на Омуртаг Неждет Шабан. Той изрази  своето уважение към тях и благодари на всички, които са били ангажирани с подготовката на мероприятието. „Пожелавам Ви да бъдете миролюбиви, сплотени и толерантни във взаимоотношенията помежду си. Бъдете добронамерени и обединени, не само по време на свещения месец, но и през цялата година”, каза още кметът.

 

Мир, разбирателство и търпение по време на едномесечния пост Рамазан пожелаха на всички заместник-кметът на Османгаази, Бурса доц.д-р Селимоглу и общественият посредник на Омуртаг Хасан Хасанов.

Ифтар вечерята тази година включваше агнешка супа, тас кебап от говеждо месо с гарнитура ориз и зеленчуци. За десерт беше сервирана халва, която е традиционна за Рамазана.