„Да изчистим България заедно“

Стотици доброволци чистиха община Омуртаг

     Всички служители на общинска администрация също се включват активно в почистването Стотици доброволци се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно“ в Омуртаг.  

     Община Омуртаг е партньор в кампанията „Да изчистим България заедно“, в която участие взеха: над 400 доброволци, от които 12 фирми, 20 училища и детски градини и 3 неправителствени организации.

     Общината обяви сборен пункт пред „Лятното кино“, където се раздадоха ръкавици и чували на всички доброволци. Началния час на кампанията стартира в 9.00 часа.Сформирани бяха специални работни групи, които проведоха инициативата във община Омуртаг. Дейността на работните групи се ръководи от кмета на община Омуртаг инж. Ешреф Ешрефов. Градът беше разделен на 3 района, за които общината подготви информация за замърсените зони.

     Доброволците съвместно със служителите на общинска администрация почистиха: Стадиона, Авиационния парк на Омуртаг, централната част на града, ул. „Цар Освободител“, района на автогарата, общинския паркинг, района на полицията, Лятното кино, ул. “Иван Вазов“,ул. „Търновска“, градския парк, района на общинската болница.Всички кметства на община Омуртаг също се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно“, почиствайки своите населени места.

     Около главния път София – Варна и местността „Кайника“. също бе почистено. Общината своевременно и безпроблемно извози и депонира в съществуващото регионално депо събраните отпадъци.

     Участниците в кампанията „Да изчистим България заедно“ се включиха в тази доброволна акция не само, за да съберат „n“количество боклук за единица време, а и за да дадат добър пример, че преминават през праговете на домовете си и правят нещо за другия.

    Кметът на община Омуртаг благодари на всички доброволци за участието им в тази национална кампания и се надява догодина местата за почистване да са по-малко.

Вижте снимки тук