10.12.2015 г.

На 09 декември 2015 година градоначалникът на Омуртаг инж. Ешреф Ешрефов бе посетен от преизбраното наскоро Читалищно настоятелство на НЧ „Отец Паисий-1870“, град Омуртаг. В качеството си на негов председател, госпожа Славка Иванова приветства Ешрефов по случай избирането му за кмет, след което представи състава на настоятелството и му връчи символични подаръци, сред които бяха календар на талантливите деца на България, книга за историята на града и общината на местния краевед Калинка Тончева и химикал, с който кметът да подписва документи в името на доброто на общината и на нейните жители.

Подчертавайки колко важна част от обществения живот са съхраняването и развитието на културните ценности, госпожа Иванова, изрази надежда за бъдещо съвместно и ползотворно сътрудничество.

„ Надявам се да работим заедно, защото имаме  общи интереси, а една културна институция, като читалището е визитната картичка на всяка община“, бяха думите и.

По време на беседата беше обсъдена необходимостта от голяма читалищна зала за провеждане на мероприятия на закрито. Важна тема на проведения разговор бе дали ще съществува общинския Духов оркестър, за чието поддържане е необходимо да се заделят финансови средства от общинския бюджет ежегодно. Кметът заяви, че ще направи всичко възможно за да запази, Духовия  оркестър и ще работи за повдигане нивото на културния живот в Омуртаг.