Боксов клуб „Омуртаг” с два златни медала за октомври 2013г.

 

Серкан Сеидов от гр.Омуртаг е новата надежда на БК „Омуртаг”.  Той стана Републикански шампион в категория до 46 кг./юноши/ на проведените финални срещи на Държавното лично – отборно първенство в гр.Пловдив от 21-25 октомври тази година. Гордият треньор Фикрет Ереджебов съобщава, че Сеидов е отказал съперника си още на първия рунд. Другият шампион на клуба е Мохамед Хасанов от с.Козма Презвитер. Той също се е класирал на първо място в категория до 59 кг. /ученици до 7 клас/ на ДЛОП в гр.Пловдив.

Ниязи Алиев  пък  след оспорвана среща на полуфинала губи с 2:1 съдийски гласа  и остава на трето място в категория  до 42 кг. /15-16 г./.

На проведеното ДЛОП – младежи /17-18 г./ в гр.Кърджали в началото на месец октомври тази година БК „Омуртаг” участва с двама състезатели. Мустафа Хасанов се класира на 6 място в категория до 49 кг., а Сеид Сеидов заема третото място в категория до 69 кг.

Треньорът уточнява, че до края на годината предстои трима състезатели от клуба да се включат в ДЛОП и Купа България-мъже. Състезанието ще се проведе в гр.Велико Търново от 12-16 ноември 2013 г.