ПРЕМИЕРЪТ БОЙКО БОРИСОВ В ОМУРТАГ

Министър Председателят на Република България г-н Бойко Борисов днес около 12 часа посети гр. Омуртаг. Придружаваха го министърът на регионалното развитие и благоустройството г-жа Лиляна Павлова и министърът на здравеопазването г-жа Десислава Атанасова. Поводът за визитата беше откриването на ЛОТ 21 в Омуртаг.

Той включва път ІІІ-704 (о.п. Преслав - Върбица) Менгишево - Долно Новково - о.п. Омуртаг от км 3+247 до км 22+576 и път ІІІ-4008 (о.п. Омуртаг - о.п. Търговище) Пролаз - Вардун (Долно Новково - о.п. Омуртаг) от км 0+030 до км 7+268. Проектът, с дължина  26.5 км, е на стойност 12 911 647 лв. и е изпълнен по Оперативна програма „Регионално развитие”. Съфинансирането от ЕФРР е 10 974 900 лв.

На церемонията присъстваха още кметът на община Омуртаг г-н Неждет Шабан, заместник кметът г-н Мехмед Мехмедов, областният управител на Търговище г-н Митко Стайков, заместник областните управители, народният представител г-жа Лили Боянова, инж. Илиана Захариева, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ и граждани.

Рехабилитираната пътна мрежа свързва община Омуртаг и община Върбица с областния център Търговище и хората отдавна чакат това да се случи, каза кметът на общината.

„Господ да пази всички, които пътуват по този път, защото колкото са по-нови пътищата, толкова по-бързо карат”, заяви премиерът Бойко Борисов и пожела на жителите на общината да са живи и здрави. На кмета Шабан,  пожела успех с проекта за болницата и го определи, като един от успешните кметове, понеже се е ориентирал правилно с работата по европейските фондове и програми. “Когато има активни кметове, нещата се случват. Защото този път ще го ползват не само жителите на Омуртаг, а всички, които минават от тук. Аз мисля, че кметът Неждет Шабан, който е втори мандат кмет, правилно се е ориентирал”, бяха думите му.

След, като приключи церемонията, визитата на Премиера продължи с неформална среща в кабинета на кмета на община Омуртаг.