„ПРОЛЕТНА ЕУФОРИЯ”

 

В Омуртаг бе избрана „Мис Пролет” на общоградско ученическо тържество, което се проведе на 21 март, в новото разширение на административния център. Под мотото „Пролетна еуфория” възпитаниците на Първо начално училище „Христо Смирненски” отбелязаха настъпването на един от най-красивите сезони.

Титлата „Мис Пролет 2013” в съревнование с 14 конкурентки спечели третокласничката Зейнеб Сеидова. Подгласничките й са три: Ипек Орханова, Ина Панайотова от вторите класове и четвъртокласничката Страшимира Соколова.

Най-малките ученици – първокланиците, рисуваха на асфалт, а третокласниците се съревноваваха  в две щафетни игри. Учениците от втори клас, показаха въображения в конкурс за най-оригинална пролетна украса на класна стая. В надпреварата за литература и художествено творчество по-големите ученици представиха презентации и кратки разкази на тема „Пролет”.

Пролетният празник се организира за втора поредна година по идея на преподавателите в училището Десислава Витова и Веско Тошев, като им съдейства целия колектив на училището. Ръководството на община Омуртаг подкрепи инициативата, осигурявайки допълнителни награди за участниците в категория „Мис Пролет”.