На проведения първи кръг на Републиканското първенство по бокс за юноши в старша възраст/17-18г./, местният клуб се включи с  четирима свои състезатели. Надпреварата се проведе от 24 февруари до 2 март 2013 г., в гр. Севлиево. Възпитаниците на клуба, Мустафа Хасанов /до 49 кг/  и Айдън Сеидов /плюс 91 кг/, се класираха на трето място. В категория до 64 кг. Сеид Сеидов спечели пето място, а Мехмед Мехмедов се класира на десето място, в категория до 75 кг.

Сребърен медал за Боксов клуб „Омуртаг”, донесе Серкан Сеидов от Държавното Републиканско първенство за юноши младша възраст /15-16г./ в категория до 42 кг, което се проведе от 4 до 8 март тази година в гр. Русе. Същият е включен в разширения състав на Националния отбор по бокс – кадети /юноши/. На осмо място се класира Хасан Хасанов в категория до 66 кг.

Предстои републиканско първенство за най-малките състезатели /12-13 г./ в гр. Пловдив, което ще се проведе от 8 до 12 април тази година. Клубът ще участва с пет от най-изявените си възпитаници.

Боксов клуб „Омуртаг” е създаден през 1987 г. от треньора Фикрет Йонузов. В момента под ръководството на същия се подготвят 30 състезатели от 10 до 18 години и трима мъже.