Продължава приемането на заявки за участие в регионалния фолклорен събор „И си носим песента“ 2019

Продължава приемането на заявки за участие в регионалния фолклорен събор „И си носим песента“ 2019

На 14 септември 2019 година, под патронажа на кмета на Община Омуртаг инж. Ешреф Ешрефов, ще се проведе ХХIII-то издание на регионалния събор за автентичен фолклор „И си носим песента“ 2019. Той се организира от Община Омуртаг и народно читалище „Нова Светлина – 1956“, село Горно Новково. Във форума, който се провежда традиционно на красиво възвишение край село Горно Новково, участват изпълнители на песни от Североизточна  България и от Родопите. Проявата е място, на което българомохамеданите представят своите бит, култура и фолклор. Съборът е и своеобразна родова среща. Освен изпълнителите, той събира публика от цялата страна, чиито корени са от Родопите, но са дошли в тази част на България през годините в търсене на препитание.

Тази година програмата ще започне в 15:00 часа, а официалното откриване ще бъде от 20:00 часа.  Гост-изпълнители ще бъдат оркестър „Якоруда“ със солист Айше и фолклорните певици Мария и Магдалена Филатови.

Заявки за участие в събора се приемат в дирекция „Икономическо развитие“, звено „Хуманитарни дейности“ или на електронната поща: obrazovanie_omurtag@abv.bg.

През 2018 г. близо 170 участника представиха своите изпълнения.