Кметът на Община Омуртаг инж. Ешреф Ешрефов встъпи в длъжност за втори мандат

Д-р Метин Исмаил е избран за председател на Общинския съвет

Инж. Ешреф Ешрефов положи клетва на тържествената сесия в Заседателната зала на Общинския съвет заедно с новоизбраните кметове на кметства и общинските съветници.

„Сърдечно  благодаря на всички избиратели, които ми гласуваха своето доверие за втори път. Благодаря Ви за привилегията отново да бъда Ваш Кмет! Това доверие означава голяма отговорност за мен. Работихме и ще работим всеотдайно за най-голямото богатство на Омуртаг – хората. Ще продължим дейностите си за ускореното развитие и просперитета на нашата община и за благоденствието на всички нейни жители. Сигурен съм, че с новия Общински съвет ще работим в синхрон. Пожелавам им успешна съвместна работа и ползотворен мандат в полза на обществото. Заедно – единни и отговорни, продължаваме напред, за да надградим всичко, което постигнахме до тук", каза кметът след като получи удостоверението си за встъпване в длъжност.

Тържествената сесия беше открита от областния управител на Търговище Митко Стайков, след което най-възрастният общински съветник -  д-р Любомир Христов продължи да води заседанието.

На проведеното тайно гласуване съветниците избраха д-р Метин Исмаил от групата на ДПС за председател, за когото гласуваха 21 души. Той ще бъде начело на Общинския съвет в Омуртаг за четвърти път.

Д-р Исмаил благодари за гласуваното доверие и определи избора си като чест и отговорност.

„Ще бъда обединител на всички общински съветници,така както беше до сега или ще се старая да бъда пръв между равни. Това е едно от основните римски правила, от които ще се ръководя. Разбира се, винаги има разногласия при вземане на решенията, но в споровете се ражда и самото развитие", каза още в обръщението си към новоизбраните представители на местната власт председателят.

Мандатите в местния парламент са 29, от които  20 са за ПП ДПС, 7 за ПП ГЕРБ и 2 за КП „БСП за България".